shockwave , dorn-methode, LCN-pédique, cryopen, roptrotherapie, cryotherapie   --->  FOLDERS

 

klik hier voor info

roptrotherapie

klik hier voor info ooracupunctuur (auriculotherapie)

Dorn-methode

Thermoguider

Shockwave

Mulligan concept

THERMOGRAFIE

FITNESS PLATE®

Trainen met de trilplaat.

 

Op een totaal nieuwe, unieke manier, via onbewuste rek-reflexen, wordt in veel minder tijd en zonder extra belasting, méér resultaat geboekt dan met traditionele trainingsmethoden. Bovendien is trainen op de Fitness Plate® geschikt voor een veel grotere groep mensen, waaronder senioren, kinderen, mensen met gezondheidsproblemen en revalidatie patiënten. Ook biedt deze methode een aantal cosmetische effecten zoals anti-cellulitis, collageen verbetering en vetreductie.

De Fitness Plate® genereert trillingen die als energie worden overgedragen op ons lichaam. Deze mechanische prikkel geeft een rek-reflex die, afhankelijk van de ingestelde frequentie, 20 tot 60 maal per seconde plaatsvindt. Het gevolg hiervan is, dat de spieren continu zeer hard aanspannen.

Door beweging wordt het lichaam moe, door rust herstelt het. Door herhaling past het lichaam zich aan de inspanning aan, met als gevolg dat het prestatievermogen stijgt.
Dit fenomeen, supercompensatie genaamd, doet zich eveneens voor bij training op de Fitness Plate®. Echter, de trainingsduur is veel korter, het trainingseffect is groter en de hormonale uitstoot is verhoogd. En dit alles met geringere belasting van het bewegingsapparaat dan het geval is bij de conventionele trainingsmethoden.


 

De effecten van de trilplaat.

 

Snelle spieropbouw
Tijdens het trainen op de Fitness Plate® wordt vrijwel 100% van de spiervezels in alle spiergroepen benut. Zowel spierkracht als het uithoudingsvermogen van de spier nemen duidelijk toe.

Enorme tijdsbesparing
Aangezien zeer effectief getraind wordt en veel spiergroepen tegelijkertijd ingezet worden bereikt U in slechts 15 minuten hetzelfde trainingseffect als met 1 uur conventionele training.

Verhoogde vetverbranding
De stofwisseling, die door de training op de Fitness Plate® toeneemt, leidt tot een verbeterde vetverbranding en een hoger basaal metabolisme, waardoor de vetweefsellagen afnemen. Door speciale massageoefeningen kunnen ook specifieke probleemgebieden plaatselijk worden aangepakt.

Verbeterde conditie
Aangezien de spieren sterker worden zal er ook meer gevergd worden van alle toeleveringssystemen, waaronder het hart, waardoor deze systemen efficiënter gaan werken.

Activering van de bloedsomloop
Tijdens de training op de trilplaat pompen de spieren tot wel 50 keer per seconde bloed tot in de kleinste haarvaatjes. Daardoor krijgen de cellen sneller brandstof en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Als gevolg hiervan regenereert het lichaam ook sneller.

Toename van de flexibiliteit
Sterke doorbloeding, verwarming van de spieren en de pees-reflex zorgen ervoor dat het lichaam flexibeler wordt en dat spanningen en verklevingen loskomen.

Cellulitis en cosmetische gevolgen
Massageoefeningen op de Fitness Plate® maken verklevingen los en leiden tot meer beweeglijkheid van de weefsellagen. Omdat cellulitis wordt afgebroken en het bindweefsel wordt versterkt zal het huidbeeld ook diepgaand verbeteren. Zelfs de gezichtsspieren worden getraind en collageenvezels opgeslagen.

Verbeterd welbevinden

 

Contra-indicaties voor de trilplaat :

• Zwangerschap
• DVT / Trombose
• Hart- en vaatziekten
• Recente wonden na een operatie of chirurgische ingreep
• Synthetische / kunstgewrichten
• Acute hernia / discopathie / spondylolyse
• Ernstige diabetes
• Epilepsie
• Acute ziekten / ontstekingsprocessen
• Ernstige migraine
• Pacemakers
• Recent ingebrachte spiraaltjes, metalen pinnen, schroeven of platen
• Tumoren
• Netvliesproblemen/-stoornissen

oudere personen

osteoporose

gal- en nierstenen

 

Onderzoek KU Leuven

 

Onderzoek KU Leuven neemt twijfels over fitnessapparaat weg.

'Trilplaat zorgt wel degelijk voor meer spierkracht'

 Onderzoekers van de KU Leuven kwamen erachter dat de trilplaat wel degelijk doet wat erover verteld wordt.

De trilplaat of Whole Body Vibration is een van de nieuwe wondermiddelen in de fitness- en gezondheidssector. Ze wordt gepromoot als alternatieve en weinig belastende methode om spierkracht en explosiviteit te verbeteren. Bij dit apparaat is het de bedoeling dat je op een trillend platform oefeningen doet. Op die manier worden de zenuwbanen geprikkeld en trekken de spieren nog krachtiger samen.
Tot voor kort was het evenwel niet duidelijk of de trilplaat de spieren ook werkelijk sterker maakte. Christophe Delecluse, Machteld Roelants en Sabine Verschueren van het departement kinesiologie van de KU Leuven, gingen daarom het effect van de trilplaat na bij 67 ongetrainde vrouwen van 18 tot 26 jaar.
Die proefpersonen verdeelden ze over 4 groepen. De eerste groep voerde 3 maanden lang 3 keer per week statische en dynamische oefeningen voor de beenspieren uit op de trilplaat. Een placebogroep deed hetzelfde op een plaat met verwaarloosbare trillingen. Een derde groep volge een klassiek krachttrainingsprogramma in een fitnesszaal, terwijl de controlegroep niets deed.
Uit de resultaten blijkt dat de trilplaat wel degelijk effect heeft. De vrouwen die oefeningen deden op dat toestel wonnen 16,6% aan kracht in de kniestrekkers en 7,6% in spronghoogte. Eenzelfde resultaat boekte de groep die krachttraining in een fitnesszaal gevolgd had. De placebo- en controlegroep boekten amper winst.
De resultaten waren voor de onderzoekers toch wel verrassend. "We hadden wel verwacht dat de trilplaat krachtwinst zou opleveren, maar of die significant was, moesten we afwachten", zegt Roelants. "Bovendien kon het net zo goed zijn dat je die kracht opdeed door in een bepaalde houding te gaan staan. Dat die krachttoename vergelijkbaar was aan zware gewichtstraining, dat hadden we niet gedacht."
Hoewel training op de trilplaat en klassieke krachttraining dezelfde resultaten opleveren, is volgens Roelants het een niet beter dan het ander. Alleen voelt de trilplaat niet zo belastend aan en vergt het minder van de gewrichten. "Het samentrekken van de spieren gebeurt vanzelf. Dat maakt de drempel lager dan wanneer je bijvoorbeeld gewichten moet optillen."
Momenteel is ook de elektrische stimulatie via plakkertjes een fel aangeprezen product. Of dat hetzelfde effect heeft als de trilplaat, weet Roelants niet. "Wij hebben het nog niet onderzocht. De werking van beide attributen is in ieder geval totaal verschillend. Bij elektrische stimulatie gaat er een elektrisch signaal vie plakkertjes naar je spieren. Bij de trilplaat gaat het daarentegen om een mechanische prikkel die trillingen genereert."


 

De trilplaat doet wel degelijk wat hij belooft: afvallen. Uit doctoraatsonderzoek blijkt dat vooral het buikvet slinkt.

De trilplaat zorgt voor heel wat believers en non-believers, maar daar zou met deze studie wel eens verandering in kunnen komen. Volgens Dirk Vissers, kinesistherapeut aan de Universtiteit van Antwerpen, is bij de 'Powerplaters®' wel degelijk verschil te merken.

Onderzoek
Voor zijn doctoraatsonderzoek wilde hij het verband nagaan tussen een actieve levensstijl en het metabool syndroom, een term voor een aantal factoren als hoge bloeddruk, suikerziekte, verhoogde cholesterol en overgewicht.

Honderd vrijwilligers werden ingedeeld in drie groepen. Eén kreeg een streng dieet voorgeschoteld, een tweede groep diende daarbij een klassiek fitnessprogramma te volgen. Een derde groep ruilde de fitnesstraining voor een driewekelijkse training op de trilplaat.

Ongezond vet
Na zes maanden werden de resultaten vergeleken en bleek duidelijk dat de 'Powerplaters®' blijvend meer gewicht verloren. Uit CT-scans bleek bovendien dat het buikvet nog het meest was geslonken. De hoeveelheid vet tussen de ingewanden en de buik bleek merkelijk minder. Een goede zaak omdat net  dit 'ongezonde vet' de gezondheid danig aantast.

Zinvol
Onderzoekers zoeken al langer naar de remedie om dat ongezonde vet aan te pakken. Vissers doet hiermee een belangrijke ontdekking. Volgens hem is het zeker dat de trilplaat een 'uiterst zinvolle toevoeging biedt voor wie meer wil bewegen en gezonder leven'.

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/297/Trilplaat/article/detail/986396/2009/09/02/Bewezen-de-trilplaat-werkt.dhtml

pagina bijgewerkt op 03/04/2011